Ne zamudite priložnosti za vpis

v ‘Gledališki abonma’ za odrasle in/ali ‘Elin abonma’ za otroke po zares UGODNIH CENAH.

Pripravite se na novo sezono odličnih gledaliških predstav z izjemnimi znanimi obrazi slovenskega odra in filma – Iztok Mlakar, Tadej Toš, Klemen Slakonja, Urška Vučak Markež, Maja Martina Merljak, Nataša Tič Ralijan, Gorazd Žilavec … Vsako leto nas presenetijo s svojimi nepozabnimi nastopi, zato ne zamudite!

Ob nakupu Gledališkega abonmaja PODARIMO ogled dveh filmskih predstav!
Ob nakupu Elinega abonmaja PODARIMO dodatno predstavo!

Število mest je omejeno, zato oddajte prijavo čimprej!

GLEDALIŠKI ABONMA

KAR ŽELIŠ, TO DOBIŠ

Komedija, SiTi Teater

Sobota, 25. november 2023, ob 19.30
Kulturni center Rogaška Slatina

Avtor: Norm Fosterja
Igrajo: Tadej Toš, Klemen Slakonja in Lea Cok

Predstava traja 90 minut in nima odmora.

 

Osamljeni in introvertirani statistik od svojega najboljšega prijatelja za petdeseti rojstni dan prejme nenavadno darilo – s pomočjo ženitne posrednice, mu namerava poiskati idealno partnerko. V ta namen morata moška sestaviti seznam desetih najpomembnejših lastnosti, ki naj bi jih izbranka imela. Ko se na njuno presenečenje “popolna ženska” res pojavi, hitro ugotovita, da bi seznam potreboval nekaj popravkov, kar vodi v dobro uro in pol vrhunskega humorja, pa tudi v razmislek o popolnosti in naših pričakovanjih, ki jih gojimo do svojih partnerjev.

LJUBEZEN GRE SKOZI ŽELODEC

Komedija, Smejmo se

Ponedeljek, 18. december 2023, ob 19.30
Kulturni center Rogaška Slatina

Avtor: Jernej Čampelj
Igrajo: Urška Vučak Markež, Saša Klančnik, Maja Martina Merljak

Predstava traja 90 minut in nima odmora.

Ljubezen gre skozi želodec ali Rajši 60 let srečen kot 90 tečen je zgodba o odnosih. O odnosih med ljudmi, odnosu do prehranjevalnih navad, odnosu do družbenih norm in standardov.

V zgodbi spremljamo 36-letno Meto, ki se želi osamosvojiti od svoje nadvse gospodovalne mame, prepričane v to, da hči ne dosega ustreznih družbenih standardov. Nima partnerja, nima otrok, nima družabnega življenja, ne ukvarja se s športom, jogo … Vse, kar Meta premore, je po – maminem mnenju – preveč kilogramov. A Meta ima v resnici veliko več. Ima veselje do življenja in je s seboj zadovoljna kljub materi, ki jo hoče prepričati o nasprotnem. Na drugi strani spremljamo Bojana, ki po ločitvi začenja novo življenje. Življenje, kjer sta pomembna le mir in poln hladilnik. Čeprav bi na prvi pogled to težko rekli, mu je v zakonu obojega kronično primanjkovalo.

Življenji dveh sorodno-dobrodušnih duš se začneta zabavno in obetavno prepletati. A kaj, ko se z ene in druge strani »z najboljšimi nameni« vmešavajo še tisti tretji. Mar za srečo in zadovoljstvo v življenju res vsi ljudje potrebujemo iste stvari?

POPOLNI TUJCI

Komična drama, SNG Drama Maribor

Četrtek, 18. januar 2024, ob 19.30
Kulturni center Rogaška Slatina

Avtor: Tamara Damjanović po motivih filma
Igrajo: Kristijan Ostanek/Vojko Belšak, Maša Žilavec, Gorazd Žilavec, Mateja Pucko, Nejc Ropret, Ana Urbanc/Eva Kraš, Matevž Biber

Predstava traja 75 minut in nima odmora.

 

Komična drama o razkrivanju skrivnosti, ujetih v mobilne telefone
Štirje dolgoletni prijatelji in njihove najdražje, z izjemo Filipa, katerega prijateljica je doma obležala z vročino, se družijo na terasi in opazujejo lunin mrk. Večer mineva v čaru duhovitih zbadljivk, simpatičnih šal in aktualnih pogovorov o družinskih in intimnih zadevah. Ko tema pogovora nanese na informacije, ki jih skrivajo naši nepogrešljivi mobilni telefoni, se zbrana druščina junaško odloči, da ni skrivnosti, ki bi jih tajili pred prijateljskim omizjem. Nedolžna igra, da bo vsak od njih klice, SMS-e in MMS-e, ki bodo prihajali med večerjo, delil z vsemi zbranimi, sproži sprva zabavne reakcije, a lahkotnost igre se začne počasi izgubljati. Skrivnosti, ki bi morale ostati v majhnih glavah pametnih telefonov, spremenijo slike o zakoncih, partnerjih, ljubicah
in prijateljih. Ta večer prav vsak od njih razkrije temno plat, ki jo uspešno skriva. A poti nazaj več ni in nihče ne ve, kam bo nedolžna igra usmerila svoj tok.

TUTOŠOMATO

Glasbena komedija, SNG Nova Gorica in Gledališče Koper

Ponedeljek, 19. februar 2024, ob 19.30
Kulturni center Rogaška Slatina

Avtor: Iztok Mlakar
Igrajo: Urška Taufer/Anuša Kodelja k. g., Tjaša Hrovat, Patrizia Jurinčič Finžgar, Luka Cimprič, Žiga Udir, Rok Matek/Blaž Popovski, Matija Rupel, Iztok Mlakar, Matjaž Švagelj, David Šuligoj, Roman Kobal (instrumentalni trio)

Predstava traja 105 minut in nima odmora.

Ta planet je naša bajta,
če rečt, hiša od vseh nas ljudi …
Potrebna obnove je že njeki cajta,
ma majstra pej ni an ga ni!

Fasada poka, po stenah mufa,
drsijo ji temelji, vlječe prepih …
Iz bajte se sliši pej samo barufa;
če vse ukop se zruši, ljudem je vseglih.

Tutošomato, ni pameti prave.
Duo vje, kam se je skrila an kdaj?
Tutošomato, ta svjet je šou prou ven z glave
an nima namjena se vrnt nazaj.

An vsem nam se močno pozna tuo,
da ni zdrave pameti niti za vzorc.
Ubrisan ta svjet je, da, tutošomato,
je pameten samo še norc,
ja, je pameten samo še norc …

Iztoka Mlakarja je tokrat navdahnila Shakespearova Ukročena trmoglavka, napisal pa jo je v sočnem humornem severno primorskem dialektu in začinil z njegovimi značilnimi songi. Stari mafijaš Minolo Batista, zagovornik tradiconalističnega patriarhalnega življenja, ima tri hčere, lepe, zrele za ženitev, a v njihovo bližino ne spusti nobenega moškega. Bianca najbolj hrepeni po možitvi, Chiara bi čimprej rada prišla do očetovega denarja in je pripravljena vzeti za moža tistega, ki bi ji očeta pomagal spraviti s sveta, Katarina pa ne želi, da bi katera koli od njih doživela takšno zakonsko usodo kot njihova pokojna mati, ki je ob možu tiho in ponižno trpela, zato se odločno postavlja za pravice žensk. Čeprav se starega mafijaša vsi na smrt bojijo, se okoli hiše začno vrteti mladi moški z različnimi nameni – jim bo uspelo doseči, kar si želijo, oziroma kar jim je bilo naročeno?

SOSEDJE

Komedija, Mestno gledališče ljubljansko

April 2024
Kulturni center Rogaška Slatina

Avtor: Ralf Westhoff
Igrajo: Nataša Tič Ralijan, Jožef Ropoša, Tomo Tomšič, Veronika Železnik k. g., Kaja Petrovič AGRFT, Nejc Jezernik k. g.

Predstava traja 90 minut in nima odmora.

Anne, Johannes in Eddi so si v študentskih letih delili stanovanje, pozneje v življenju pa so se njihove poti razšle. Na stara leta spet navežejo stike in se odločijo ponovno zaživeti skupaj. Vsi trije so samski in pogrešajo družbo, pa tudi z denarjem so kot upokojenci bolj na tesnem, zato jim bo delitev stroškov prišla prav. Vselijo se v novo stanovanje, razigrani obujajo spomine na burno mladost, pijejo, kadijo, živahno razpravljajo in navijajo glasbo pozno v noč. A njihovo veselje ne traja dolgo. V stanovanju pod njimi namreč živijo trije resnobni študenti, ki so ravno sredi izpitnega obdobja in jim gredo ostareli žurerji močno na živce. Od novih stanovalcev ne pričakujejo samo, da ne bodo kalili miru, ampak od njih odločno zahtevajo tudi, da se držijo hišnega reda in prevzamejo nekatere dolžnosti. Prišleki pa se na vse skupaj požvižgajo. Oba tabora trmasto vztrajata vsak pri svojem in se zapleteta v medgeneracijski konflikt, ki pa je glede na naša stereotipna pričakovanja duhovito obrnjen na glavo.

Starejši zagovarjajo ideale, za katere so se zavzemali kot pripadniki študentskega revolucionarnega gibanja konec šestdesetih let 20. stoletja, mlajši pa so individualisti sodobne družbe, ki so nenehno v stresu in vse napore vlagajo v študij in uspešnost, ne poznajo pa več sproščenega druženja. Jasno je, da se bosta morali sprti strani na neki točki zbližati …

Elin abonma

NA DVORIŠČU

Glasbena predstava z Romano Krajnčan in Danielom Malalanom, SSG in DreamArt v sodelovanju s Cankarjevim domom Ljubljana

Nedelja, 19. november 2023, ob 11.00
Kulturni center Rogaška Slatina

 

 

 

Gospa Romana in gospod Ferdo sta soseda. Oba kmetujeta in na njunem dvorišču je polno živali. Toda dvorišče je razmejeno z ograjo. To pa zato, ker se Romana in gospod Ferdo po značaju in odnosu do živali zelo razlikujeta. Romana ima živali rada, pušča jim, da se prosto gibljejo, jih ne privezuje in ne zapira v kletke. Gospod Ferdo ravna ravno nasprotno. Pri njem so živali privezane, zaprte, uporablja jih za delo in pridobivanje hrane. Zaradi tega njegove živali večkrat pobegnejo na svobodo, ali k Romani. Soseda se zaradi tega ves čas prerekata. Potem pa si gospod Ferdo zlomi nogo in ne more skrbeti sam zase in za živali. Romana mu ponudi pomoč, a to le v primeru, če ji obljubi, da bo spremenil svoj odnos do živali. Romana in živali skrbijo za gospoda Ferda. Ta spozna, da je bil njegov odnos do živali napačen in tudi krivičen. Gospod Ferdo odstrani ograjo, odslej se živali lahko prosto gibljejo, soseda pa zaživita v slogi.

V predstavo so vključene pesmi o živalih: Muca, Pujs, Petelinček, Kuža Goldi, Goska Neža, Konjiček, Zajček, Krava, Na dvorišču.

PEKARNA MIŠMAŠ

Igrana predstava, Gledališče Velenje

Sobota, 9. december 2023, ob 11.00
Kulturni center Rogaška Slatina

 

 

 

Dobrodušni, vedno nasmejani in skromni pek Mišmaš peče najboljši kruh daleč naokoli, z njim vsak dan razveseljuje vaščane in ga z veseljem daje revnim otrokom. Ne druži se z vaščani, drži se zase in nikoli ne stopi v tujo hišo. Od zlobne, opravljive vaške mlinarice Jedrt kupi vsak mesec le tri majhne vreče moke, njej pa nikakor ne gre v glavo, kako lahko iz tako malo moke speče toliko dobrega kruha. Jedrt je jezna na Mišmaša, ker od nje kupi tako malo moke, da se mora vsak teden s svojo cizo odpraviti v sosednjo Kurjo vas, da moko proda Kurjemu peku, zato se odloči, da bo prišla Mišmaševi skrivnosti do dna. Neke noči vdre v Mišmaševo klet in odkrije njegovo skrivnost. Naslednji dan jo razkrije vaščanom in v vasi se odvijejo nenavadni dogodki.

ZINKA ČREPINKA

Igrano-lutkovna predstava, Šolski center Rogaška Slatina

Sobota, 20. januar 2024, ob 11.00
Kulturni center Rogaška Slatina

 

 

 

Zinka je preprosto dekle, ki že od malih nog rada ustvarja s steklom. Njena največja želja je bila, da bi se ji uspelo vpisati na Steklarsko šolo v Rogaški Slatini in ko prejme pismo, v katerem piše, da je sprejeta na šolanje, se ji odprejo vrata v čudoviti svet steklarske delavnice.

Tam oživijo in ji družbo delajo šamotna peč Šamotko, raznovrstni čopiči, steklene palačinke … Prav posebej zgovorni pa so kozarci Poldi, Stanko in Violeta, ki Zinko še posebej zabavajo!

PUSTOVANJE Z MAČKOM MURIJEM IN MUCO MACO

Interaktivna predstava z rajanjem, Zavod Enostavno prijatelji

Sobota, 10. februar 2024, ob 11.00
Kulturni center Rogaška Slatina

 

 

Muca Maca je zelo elegantna muca – gracioza med mucami. Ko se nekega dne vrne iz Pariza, da bi v svoji klobučarni pripravila mačjo pustno zabavo, jo v njej čaka neprijetno presenečenje. Klobučarna je zelo razmetana. Le kdo je to storil? Muca Maca s pomočjo otrok razreši uganko in pripravi vse za pustno rajanje, ki vključuje posebne mačje igre, plese in pesmice ter pustno modno revijo.

DVA ZMERJAVCA

Lutkovna predstava, Gledališče Bičikleta

Sobota, 16. marec 2024, ob 11.00
Kulturni center Rogaška Slatina

 

 

Globoko v deželi, nekje na hribčku kraj gozda je stala hišica, v kateri sta živela dva bratca. In ta dva fanta sta se dan za dnem, vedno in ob vsaki priložnosti zmerjala; ti si kozel, ti pa osel, ti tele, ti pa no-so-rog, polh na bukvi … Vse dokler ju na njunem domu niso obiskale večkrat klicane živali. Ena za drugo so se zvrstile in do zadnje špranje napolnile že do cela majavo hiško. Lahko si mislite, da je nastala taka gneča, da sta še bratca zmerjavca morala ven na mraz, na drevo, v gosto meglo …

NANA, MALA OPICA

Interaktivna lutkovno-igrana predstava, Lutkovno gledališče Velenje

Sobota, 20. april 2024, ob 11.00
Kulturni center Rogaška Slatina

 

 

Nana, mala opica je nastala po motivih istoimenske knjige slovenskega pisatelja Josipa Ribičiča, ki je postavil temelje moderne slovenske pravljice in je zaslužen tudi za razvoj slovenskega mladinskega periodičnega tiska. Nana je mala, svojeglava, razposajena opica. Nekoč so jo z njenega otoka ugrabili ljudje, da bi jo naučili trikov in jo razkazovali v cirkusu, sedaj pa se vrača domov, napol človek, kot sama pravi, finih manir in oblečena po človeško. Njen povratek opice razdeli na dva tabora – mladi jo posnemajo in ji vsepovsod sledijo, željni postati podobni ljudem, ki jih Nana tako občuduje, a starejše, modre opice dobro vedo, da v divjini ni pametno pritegniti preveč pozornost. Skozi pravljico želimo otroke in njihove starše spomniti, kako pomembna je naša ljubezen do vseh živih bitij. V današnjem hitrem in do narave brezbrižnem načinu življenja imajo takšne pravljice še večje poslanstvo kot kdaj koli prej.

INFORMACIJE


GLEDALIŠKI ABONMA: 79 EUR

*upokojenci, dijaki in študentje: 69 EUR

*cena posamezne predstave za izven: 20 EUR

Dosedanji abonenti lahko svoj sedež obnovite do vključno 20. oktobra 2023.

Na voljo je plačilo v dveh obrokih.

 

ELIN ABONMA:

*vseh 5 predstav (+ 1 gratis): 20 EUR

*cena posamezne predstave za izven: 5 EUR

NAKUP ‘Gledališkega abonmaja’ lahko opravite do 25. novembra 2023, nakup ‘Elinega abonmaja’ pa do 19. novembra 2023 z izpolnitvijo spodnjega obrazca.

Za podrobnejše informacije pokličite (03 818 24 67, 041 392 112), nam pišite (kulturni.center@turizem-rogaska.si) ali pa nas obiščite na gledališki blagajni v Kulturnem centru Rogaška Slatina.

Delovni čas gledališke blagajne:

*vsak delovni dan od 9.00 do 13.00
*ob sredah od 9.00 do 16.00
*in eno uro pred pričetkom predstav

Ponudba velja do ZAPOLNITVE MEST!

SE VIDIMO na najboljših predstavah!

Pridržujemo si pravico do spremembe dneva uprizoritve ter programa.

Več informacij:

03 581 44 14

info@turizem-rogaska.si